Banka İşlemleriKredi Kartı

Kredi Kartı Güvenlik Kodu Nerede Yazar? Ne İşe Yarar? (CCV Kodu)

Kredi kartı kullanıcıları gene olarak internet alışverişlerini yaparken kartın arka tarafında bulunan CVV kodunun kendilerinden talep edilmesiyle sürekli karşılaşırlar. Her ne kadar durum böyle olsa da kullanıcılar bu kodun ne işe yaradığı ile ilgili bilgi sahibi değiller. Öyle ki bu durumda kredi kartlarının teknolojiye ayak uydurarak güvenlik konusunda bize sunduğu seçenekleri gördüğümüzde ne kadar kullanışlı bir hale geldiklerine de şahit olabiliyoruz. Bu kod hakkında bilgisi olmayan kişileri bilgilendirmek için kredi kartı güvenlik kodu nerede yazar sorusunu cevabına ulaşmak için bu yazımızı yayına alıyoruz. Bu sorular kafanıza takılıyor ve herhangi bir yerden ulaşamıyorsanız direkt olarak bu yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Kredi Kart CCV Kodu Nedir?

CCV kısaltmasının açılımı  Card Validation Value’dir. Bu kod kredi kartınızın yetkisiz kullanımını önlemektedir. Bankalar tarafından müşterilere özel olarak tahsis edilen kredi kartlarından faydalanmanız için internet alışverişlerinizde özellikle bu kodu kullanmanız gerekiyor. Her türlü dolandırıcılığa karşı bu kartların içerisine çipler yerleştirilir. CCV kodu internet alışverişlerin zorunlu olarak yetkisiz kullanımı önlemek için sizden muhakkak talep edilmektedir. Bu kod genellikle aktif olarak kullanılan kartın arka tarafında parlak şeritin üstünde bulunur. Her banka klasik olarak bu kodu üç haneden oluşturur. Tabi bazı bankalar alışılagelmişin dışında bir uygulama yaparak kodu kartın ön tarafına da yerleştirebiliyor. Eğer ki American Express kredi kartına sahipseniz kodun ön yüzde bulunduğunu görebilirsiniz. Bu kod diğerlerinden farklı olarak dört hanelidir.

ccv kodu nerede
ccv kodu nerde yazar?

Kredi Kartı Güvenlik Kodu Nerede Bulunur?

Kredi kartı kullanan kişiler genel olarak internet alışverişi yaparken kendilerinden talep edilen güvenlik kodunun ne olduğu bilmediklerinde kredi kartı güvenlik kodu nerede diye aramalar yaparlar. Her ne kadar çok zor gibi görülen bu kodu bulması fazlasıyla kolaydır. Bu kod sadece kredi kartlarında değil normal hesap kartlarında da aynı yerde bulunur. Kartınızın arka yüzünü çevirdiğinizde karşınıza parlak bir şerit çıkacaktır. Bu şerit genel olarak imza kısmı olarak adlandırılıyor. Bu şeridin sonunda kredi veya banka kartınıza ait güvenlik kodu üç haneli olarak yazmaktadır. Eğer ki bulamadıysanız bankanız ile iletişime geçerek yeni kart talep edebilirsiniz. Bu durumda bankanın müşteri hizmetleri numaraları sizlere hızlı bir şekilde yardımcı olacaktır. Eğer ki banka veya kredi kartınız aşırı kullanmadan dolayı tahriş olmuş veya aşınmışsa kartınızla ilgili bilgileri bankanızla paylaşarak yeni kart gönderimi konusunda destek alabilirsiniz.

Kredi Kartınızın CCV Kodunu Bulmak İçin Yapmanız Gerekenler;

  1. Kredi Kartınızın arka yüzünü çevirin.
  2. Kartınızın arka tarafında bulunan şeridin sonunda gözüken üç haneli rakamlar serisi kartınızın güvenli kodu olarak kabul edilmektedir.
  3. İnternet alışverişlerinizde güvenlik kodu talep edildiğinde bu kodu girmeniz yeterli olacaktır.

Kredi Kartı Güvenlik Kodu Silindi Ne Yapmalıyım?

Kredi kartı güvenlik kodu silinmiş ne yapmalıyım diye düşünüyorsanız aslında pek fazla seçeneğiniz bulunmuyor. Bu durumda yapmanız gereken tek şey bankanıza müracaat etmek ve gerekli desteği hızlıca almaktır. Bu destek sonucunda banka size isteğiniz doğrultusunda yeni kart gönderecek ve eski kartınızı kullanıma kapatacaksınız. Bu durumda periyotlar aracılığıyla kart yenileme işleminizi de kolayca yerine getirmiş olacaksınız. Yeni gelen kartınızda kredi kartı ccv kodu görünür bir şekilde arka yüzde karşınıza çıkacaktır. Kredi kartınızın ccv kodu genel olarak kart numarası gibi kabartmalı olarak yazılmamaktadır. Bunun sebebi ne diye soracak olursanız kart size teslim edilmeden önce birçok işlemden geçiyor. Bu da farklı farklı kişilerin kartınızla ilişki içerisinde olmasını sağlıyor. Eğer ki kabartmalı bir kod olsaydı kredi kartı dolandırıcıları kartınıza ait güvenlik kodunu tahmin edebilir ve yüklü miktarda harcamalar ile karşı karşıya kalmanıza sebep olabilirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu