Kredi Kartı

Kredi Kartı Taksitlendirme Nedir Nasıl Yapılır? (2021 GÜNCEL)

Günümüz Türkiye’sinde hemen herkesin cebinde en az 1 kredi kartı var. Türkiye’de kredi kartı kullanım yoğunluğu %70’lere varmış durumda kalan %30’luk kesimin içinde yaşlı ve çocuklarında yer aldığı düşünülürse hemen herkes kredi kartı kullanıyor. Ancak çoğu kişi kredi kartı borçlarını zamanında ödeyememekte ve bankalardan bu konuda taksitlendirme  istemektedir. Bankalar da çoğu zaman bu duruma olumlu yaklaşmakta ve daha fazla faiz kazanabilmek için taksit isteğinizi kabul edebilmektedir.

Bu içeriğimizde sizler için kredi kartı taksitlendirme hesaplamadan tutun da kredi kartı taksitlendirme işi nasıl yapılır sorunuza kadar pek çok detayı paylaştık. Kredi kartı taksitlendirme ister Garanti, ister Vakıfbank, Yapı Kredi, Ziraat, TEB, Finansbank olsun fark etmez, bütün bankalardan yapabilirsiniz. Sadece bu süreçte borcunuzu ödeyeceğiniz süreyi kısa tutmaya çalışın. Zira bu borcu kapatmadan yeni kredi kartı alamayabilir ve kredi çıkaramayabilirsiniz, aman dikkat. Bu süreç benim başıma geldi, oradan biliyorum.

Kredi kartı taksitlendirme nasıl yapılır, kredi kartı yapılandırma nedir gelin hep birlikte inceleyelim.

Bankalar kredi kartı borçlarına taksitlendirme yaparken belirli bir ölçütte ilerler. Kredi kartı borçlarınızın taksitlendirme  talebinize olumlu karşılık veren bankalar, size bir kolaylık sağlarken sizden onlarca şey götürecektir. Örneğin kredi kartı borcunuzu taksitlendirdiğinizde kredi notunuz düşmeye başlar.

Bunun sebebi kredi kartı borcunu ödeyemeyen müşteri profili aldığınız içindir. Bu nedenle kredi kartı borcunuzu bitirdikten sonra bankalardan kredi veya kredi kartı alırken öncekine oranla çok daha zorlanırsın, hatta pek çok banka kredi kartı vermeyebilir çünkü kredi kartı borcunuzu ödeyemediniz ve bankanın mali yapısını tehlikeye attınız, yani banka kredi notunuzu düşürerek tekrar bir kredi ürünü almak istediğinizde daha ihtiyatlı ve tedbirli davranacağız mesajı verir.

Eğer kredi notunuz çok düştüyse bu durumda bankalardan hiçbir kredi ürünü kullanamazsınız, ancak yine de yüksek faiz karşılığında kredi notu düşüklere kredi veren bankalar vardır bu bankalar kapılarını size açabilir. Normal bir bankanın yıllık faizi yüzde 26 ise kredi notu düşüklere kredi veren bankaların yıllık faizi yüzde  35 hatta yüzde 40 kadar olabilir. Bu gibi bankalar aldığı yüksek riski yüksek faiz ile üstünden atmaya çalışır.

Teknik olarak borcunuzu ödemezseniz ve borcunuz haciz işlemiyle tahsil edilemeyecek kadar fazlaysa bu durumda bankanın elinden hiçbir şey gelmez, yani borcunuz batık krediye çıkar ve bankanın mali raporlarına zarar olarak yansır. Sonrasında bankalar bu borçla uğraşmamak için borç kurumlarına düşük miktar karşılığında borcunuzu devredebilir. Bu devir bedeli o kadar düşüktür ki, 100 bin liralık borcu 5 bin liraya bile devredebilirler. Bu aşamadan sonra bankaya değil borç kurumuna borçlu olursunuz.

Kredi Kartı Borcu Kaç Ay Taksit Yapılır?
Merak edilen en büyük sorulardan biri de taksitlendirmenin maksimum kaç ay ile sınırlandırılıdığıdır. Bankalar kredi kartı borçları için 48 aya kadar taksit yapabilmektedir. Kredi kartı borçlarınızı yapılandırmak için banka şubesine gitmeli ve mevcut borcu ödeyemediğinizi yapılandırma talep ettiğinizi iletmelisiniz.

Kredi kartı borçlarını yapılandırdığınızda kredi notunuz düşer yeniden ve yükseltmek için borçları gününde ve zamanında ödemelisiniz. -> Kredi Notu Yükseltme 2021 Rehberi: Kredi Notu Nasıl Yükselir?

Borçlarınızı geciktirmeniz durumunda kredi notunuz 0’a kadar inebilir ve kara listeye düşebilirsiniz. Bu durumda hiçbir bankadan hiçbir zaman kredi kullanamaz kredi kartı alamazsınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu